Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτο! Πουλάει τη βενζίνη 0,12 ευρώ/λίτρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο ανηλεής “πόλεμος” του κέρδους ανάμεσα

σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με αποτέλεσμα έκπληκτοι οι οδηγοί να δουν τη βενζίνη να πωλείται τελικά στη σοκαριστικά χαμηλή τιμή των 0,12 ευρώ/ το
λίτρο.

Οι τιμές… Μπαχρέιν ωστόσο, είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι της πόλης Χόουτον Λέικ, μία κωμόπολης στην πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου είδαν την τιμή να «καταποντίζεται» στα 47,9 σεντ το γαλόνι δηλαδή 0,12 ευρώ ανά λίτρο! Όπως ήταν φυσικό, στα βενζινάδικα της πόλης δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές από οχήματα, οι οδηγοί των οποίων θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το “δώρο”.

Σύμφωνα με ειδικούς, η πλησιέστερη τιμή σε πρατήριο των ΗΠΑ είναι 1,29 δολάρια, ενώ ο μέσος όρος στη χώρα είναι στο 1,89 δολάρια.

Υπενθυμίζεται δε ότι το 2008 ο μέσος όρος στις ΗΠΑ είχε φθάσει τα 4,12 δολάρια!

Στα ελληνικά δεδομένα τώρα, ποδαρικό με αυξήσεις στα καύσιμα έκανε το 2017 με τις τιμές των έμμεσων φόρων να εκτοξεύονται. Εκτός από σημαντικές αλλαγές σε τσιγάρα, καφέ, καθώς και σε λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ, οι τιμές στα καύσιμα αναμένεται να … κάψουν τους καταναλωτές.

Με τις διεθνείς τιμές των καυσίμων να ακολουθούν ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται να πυροδοτήσουν νέο κύμα ακρίβειας.

Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση αγγίζει τα 8 λεπτά ανά λίτρο. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ.
makeleio.gr